Maximum - Minimum Termometre

Özellikle sukkulent ve kaktüslerini oda dışı kapalı bir mekanda (kapalı balkon, portatif sera, sera vb) tutanlar için "olmazsa olmaz" malzemelerden biri.
Bu tip termometreler (Klasik, analog olanları da mevcut ancak dijitali öneririm) ortam ısısının en yüksek ve en düşük derecelerini kaydederek özellikle soğuk kış ya da sıcak yaz günlerinde sizlere rehberlik yaparlar.
Örneğin, akşam "resetleyerek" bıraktığınız termometreniz ertesi gün hangi saatte bakarsanız bakın size gece ısının kaç dereceye kadar düştüğünü söyler.
Ya da "resetleyip" 2 gün sonra baktığınızda ortamın o iki gün içinde ulaştığı en yüksek ve en düşük ısı düzeylerini öğrenebilirsiniz.
 Aynı durum ortam nemi için de geçerlidir.
Piyasa da çok daha gelişmişleri de dahil olmak üzere pek çok çeşidi olmakla birlikte sadece bu özellikleri taşıyanların bizler için yeterli olduğunu düşünüyorum.
Online satış sitelerinde de bulabileceğiniz bu tip termometreleri İstanbul Eminönü'nde Mısır Çarşısı çıkışında eski Sümerbank binasının arka sokağında bulunan tıbbi malzeme gereçleri satan dükkanlarda bulmanız olanaklı. Fiyatı, gün itibarı (26 Kasım 2013) ile 37 tl.